آش شله قلمکار یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع از انواع آشهای ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده میشود.
این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف میشود. این آش برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژهای پخته و میان مردم و درباریان پخش میشد.
مواد لازم:
گوشت بدون استخوان: نیم کیلو
سبزی: جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
نخود و لوبیاچیتی: از هرکدام یک فنجان
برنج: یک فنجان
پیاز متوسط: ۴ عدد
روغن: نصف فنجان
نعناع داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به اندازه دلخواه
طرز تهیه:
حبوبات را یک روز قبل شسته و خیس کنید. سپس آنها را بپزید. پیاز را خلال کرده و آن را کمی سرخ کنید. گوشت را قطعه قطعه کرده با پیاز کمی تفت دهید و با ۳ لیوان آب داغ بگذارید تا کاملاً پخته شود.
بعد از پخته شدن گوشت آن را با گوشتکوب خوب بکوبید تا له شود و دوباره آن را به آش که حبوبات، نمک، فلفل، برنج و سبزی خرد شده را هم به آن اضافه کردهاید، بیفزایید و مرتب به هم بزنید تا آش ته نگیرد و جا بیفتد. پس از آماده شدن آش، آن را در ظرف بزرگی کشیده و روی آن را با نعناعداغ تزئین کنید.