مربای کدو

برای مربای کدو باید از کدوهای مخصوص مربا که کرد و سفید است استفاده کنیم و هر قدر کدو سفید تر باشد مربا سفید و بهتر می شود.

1-کدوی مخصوص مربا                               2 کیلو

2-شکر                                                   5/2 کیلو تا 3 کیلو

3-گلاب                                                   نصف لیوان

4-دانه هل نکوبیده                                    یک تا دو قاشق سوپخوری

5-آبلیمو                                                  نصف استکان

6-آهک                                                   2 کیلو

طرز تهیه :

 آهک را در ظرفی می ریزیم و دو سه بادیه آب روی آهک می ریزیم و بهم می زنیم بعد می گذاریم آهک رسوب کند . سپس کدو را قاچ می کنیم و قاچها را به ورقه های نازک تر می بریم و خرد می نمائیم یا با قالبهای کوچک شیرینی قالب می زنیم ( در صورتیکه کدو را قالب بزنیم مقداری از آن از بین می رود در این صورت است که شکر کمتر و در حدود 2 کیلو کافیست )

آب زلال آهک را صاف می کنیم روی کدوهای آماده شده می ریزیم و می گذاریم کدو 24 ساعت در آب آهک بماند بعد کدو را از آب آهک  خارج می سازیم  و چندین آب می شوئیم و کدو را با مقداری آب می پزیم و بعد در صافی می ریزیم تا آب برود و شکر را  در ظرف لعابی مناسبی می ریزیم و برای هر کیلو شکر 3 لیوان آب روی آن می ریزیم و شکر را می جوشانیم بعد شربت را صاف می کنیم کدو را در شربت می ریزیم روی آتش قرار می گذاریم  تا جوش بیاید  گاهی کف مربا را می گیریم وقتی شربت قوام آمد دانه های هل و گلاب را داخل  مربا می ریزیم چند جوش که زد آب لیمو را اضافه می کنیم مربا باید کاملاً شفاف و شکننده باشد ،  بعد مربا را از روی آتش بر می داریم .


کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه