مربای انجیر بی دانه

1-انجیر بیدانه بدون شکاف و بدون له شدگی             3 کیلو

2-شکر                                                               5/2کیلو تا 3 کیلو

3-گلاب                                                               نصف لیوان

4-آب لیمو ( یا کمی جوهر لیمو )                             2 تا 3 قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

 ممکن است انجیر را در آب آهک قرارداد در اینصورت دانه های انجیر شفاف تر و کمی تردتر می شود . در صورت مصرف آب آهک روی یکی دو کیلو آهک را مقداری آب سرد می ریزیم و بهم می زنیم و می گذاریم آهک رسوب کند . آب زلال آهک را از صافی رد می سازیم و مصرف می کنیم .

ممکن است پوست انجیر را بدقت با کارد تیز طوری بگیریم که دم انجیر باقی بماند و یا با همان پوست یک ساعت در آب آهک قرار دهیم ( در صورتیکه انجیر را پوست بکنیم مربا  لطیف تر و شفاف تر می شود ) بعد انجیر ها را از آب اهک خارج می سازیم و یکی دو بار با آب ساده می شوئیم . بعد شکر را روی انجیر می ریزیم و می گذاریم یک شب بماند و انجیر کمی آب بیندازد . در صورتیکه شکر خشک بود ، یک لیوان آب داخل انجیر می ریزیم و ظرف انجیر را روی آتش می گذاریم تا بجوشد و شربت قوام بیاید ، گاهی کف مربا را می گیریم ، بعد آب لیمو و گلاب را اضافه  می کنیم ، بعد از چندی مربا را از روی آتش بر می داریم و مربای انجیر را بدون آب آهک نیز می توان تهیه کرد ، تهیه کرد ، نکته مهم برای تهیه مربای انجیر این است که باید انجیر بیدانه باشد بعد از آماده شدن انجیر ها را از داخل مربا با کفگیر خارج می سازیم و شربت را صاف می کنیم و روی انجیر  می ریزیم .


نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه