طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر

شیرینی شطرنجی

 

شیرینی شطرنجی برای عید فطر

 

مواد لازم :
زرده تخم مرغ : ۲ عدد
کره : ۱۲۵ گرم
پودر قند : ۱۵۰-۱۰۰ گرم ( اگه کم شیرین دوست دارید می تونید ۱۰۰ گرم استفاده کنید )
شیر : ۳ قاشق سوپخوری
آرد : ۲۵۰ گرم
وانیل : یک قاشق چایخوری
کاکائو : یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
نکته : می تونید از یه خمیر دیگه که قبلا” درست کردیم ، هم استفاده کنید . فقط لزومی نداره بکینگ پودر اضافه کنید .
کره و پودر قند رو با هم زن هم می زنیم تا روشن و کرم رنگ بشه .
بعد زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه کرده و هم می زنیم .
نکته : اگه بعد از اینکه شیرینی های عیدتون آماده شدن ، حس کردید که شیرینی بوی کره می ده . دو دلیل می تونه داشته باشه : ۱ – کره و پودر قند رو خوب هم نزدید . ۲- مقدار وانیل تون کم بوده یا کیفیت خوبی نداشته .
نکته : اگه بعد از اینکه شیرینی های عیدتون آماده شدن ، حس کردید که شیرینی طعم تلخی می ده . دلیلش اینه که مقدار وانیلی که استفاده کردید ، زیاد بوده .
شیر رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 2
آرد رو کم کم به مواد قبلی اضافه می کنیم . وقتی مواد سفت شدن دستگاه همزن رو می ذاریم کنار و با دست مخلوط می کنیم تا زمانی که خمیر به دستمون نچسبه. لزومی نداره خمیر رو زیاد ورز بدین .فقط در حدی که مخلوط بشن .
نکته : ورز دادن زیاد شیرینی رو سفت می کنه .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 3
برای اینکه بدونیم خمیر شیرینی عیدمون برای فرم دهی خوبه یا نه . با یه چنگال روی خمیر رو کمی فشار میدیم بایستی جای چنگال کاملا” روی خمیر بمونه .
خمیر رو یک ساعت در یخچال قرار بدین .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 4
خمیر رو سه قسمت می کنیم و به دو قسمت از اون کاکائو اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم .
زیاد کاکائو نریزید چون خمیر رو کمی سفت می کنه .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 5
تقریبا” یک چهارم از خمیر کاکائویی رو جدا کرده و بقیه خمیر کاکائویی رو روی یه دونه نایلون فریزر با وردنه بصورت مستطیل باز می کنیم ( نایلون فریزر رو از وسط با قیچی باز کنید ) عرض این مستطیل رو تقریبا” ۱۵ سانتیمتر در نظر می گیریم .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 6
از خمیر سفید و خمیر کاکائویی باقیمانده ، نوارهایی به قطر یک سانتیمتر درست کرده و روی خمیر کاکائویی ( به ترتیبی که من قرار دادم ) بذارید .
این خمیر خیلی راحت با دست فرم می گیره ، پس سعی کنید سطح مقطع نوارهاتون مربع باشه تا موقع برش دقیقا” شکل شطرنج رو بهتون بده .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 7
ردیف دوم رو هم مطابق شکل بچینید .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 8
و بالاخره ردیف سوم :
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 9
بوسیله نایلون فریزر خمیر کاکائویی رو دور نوارها بپیچید . طوریکه در نهایت سطح مقطع اون شکل مربع باشه .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 10
اگه از خمیر کاکائویی شیرینی تون اضافه اومد ، می تونید با چاقو برش بدین .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 11
بعد سمت دیگه رو روی بقیه بپیچید و با دست کمی محل رسیدن دو طرف خمیر کاکائویی به همدیگه رو هموار کنید .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 12
نایلون رو دور خمیر بپیچید و در یخچال بمدت ۱ ساعت قرار بدین ( اگه عجله دارید می تونید داخل فریزر بذارید ) .
خمیر رو از یخچال در بیارید و نایلونش رو جدا کنید .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 13
با یه چاقوی تیز خمیر رو با عرض نیم سانت برش بدین .
نکته : ضخامت کم شیرینی ها هم باعث سفت شدن اونا می شه .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 14
سطح سینی فر رو چرب کنید .
شیرینی ها رو به سینی منتقل کنید .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 15
اگه از مکروفر استفاده می کنید : ابتدا پیش گرمایش ۲۰۰درجه سانتیگراد بعد دوباره دستور ۲۰۰درجه سانتیگراد convection و زمان 15 دقیقه ( امیدوارم توضیحاتم واضح باشه ) . روی سه پایه کوتاه قرار دهید .
اگه از فر استفاده می کنید : فر رو از قبل گرم کنید بعد ۱۶۰ درجه سانتیگراد بمدت 15 دقیقه
نکته : با توجه به اینکه درجه حرارت فرها مثل هم نیستن . بنابر این ممکنه این زمان برای فر شما زیاد یا کم باشه . پس زمانیکه زیر شیرینی ها کمی طلایی شد یعنی زمان پخت کافیه . زیاد پختن شیرینی ها باعث سفت شدن اونا می شه .
بعد از اینکه شیرینی ها سرد شد می تونید توی ظرف در بسته بذارید و داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید .
طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر - تصویر 16


اگر هنوز مجردی پس کلیک کن بیا تو!!!!!!!!

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه