مواد لازم

مواد لازم برای چهار نفر

برنج خیس خورده: سه پیمانه

کره: ۵۰ گرم

گوجه فرنگی متوسط: چهار عدد

سـیب زمینی متوسط: دو عدد

پیاز متوسط: یک عدد

آب پرتقال تو سرخ: دو پیمانه

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه استانبولی پلو با آب پرتقال خونی

طرز تهیه

پیاز را پوست کنده، سپس شسته و نگینی خرد می‌کنیم. پنج قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را شش دقیقه در آن تفت می‌دهیم تا کمی رنگ بگیرد. سیب‌زمینی‌ها را نیز پوست کنده و به صورت حبه قندی خرد می‌کنیم. سیب‌زمینی را همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه کرده و دو دقیقه تفت می‌دهیم. پوره گوجه‌فرنگی و کره را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم تا به جوش آمده، غلیظ و کم آب شود.

برنج را داخل قابلمه ریخته، سپس به آن آب‌ پرتقال می‌افزاییم، به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. اگر این مقدار آب کافی نبود به آن آب جوش اضافه کرده، شعله را زیاد می‌کنیم، نمک و فلفل می‌زنیم تا برنج جوش آمده و آب آن کشیده شود. در این فاصله یکی، دو بار مواد را هم زده تا مخلوط شوند. هنگامی که آب پلو بخار و روی آن سوراخ‌های ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و در قابلمه را می‌بندیم تا دم بکشد.

نکات

بهتر است از فلفل قرمز در این پلو استفاده کنید.

میتوانید بجای آب جوش مجددا از آب پرتقال استفاده نمایید.

اگر قابلمه تفلون یا شعله پخشکن به کار بردید، ته دیگ خوبی به دست میآورید، در غیر این صورت پوره گوجه فرنگی میسوزد و ته دیگ سیاه و بدمزه میشود.

استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد.

میتوانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لا به لای پلو بریزید.

با اینکه استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو دشوارتر از برنجهای وارداتی است و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا طعم بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید:

یکی اینکه از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت ��ن را داشته اید. دوم اینکه میتوانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

اضافه کردن گوشت چرخکرده در استانبولی پلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا میدهد.

اضافه کردن گوشت چرخکرده به استانبولی پلو از ضروریات نیست، اما بدیهی است که با وجود گوشت، غذا خوشمزهتر و پر و پیمانتر میشود. اگر در استانبولی پلو گوشت چرخکرده میریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و به گوشت کمی رب گوجه فرنگی اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگ آن عوض شده و آبش تبخیر شود.

اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بی نظیر میشود. این کار به خصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.

اگر در قابلمه ای که استفاده میکنید خوب بسته و چفت میشود و سوراخ دارد، از دمکنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوش قیافه تر میشود و احتمال ریسک کمتر است، این نکته را در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.

استانبولی پلو از آن دسته غذاهایی است که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است. اما توصیه میشود آن را با ماست یا ماست و خیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.

خانواده سبز

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه