مواد لازم

مواد لازم برای شش نفر

گوشت گردن گوسفند: ۵۰۰ گرم

نخود، برنج، عدس، لوبیا سفید و قرمز از هر کدام: یک پیمانه

تره خرد شده: ۱۵۰ گرم

ترخان خرد شده: ۱۵۰ گرم

پیاز: یک عدد

آش ترخان شیرازی

دستور پخت آش ترخون به عنوان پیش خوراک خوش عطر و طعم شیرازی

طرز تهیه

بهتر است در این آش از برنج نیم دانه یا خرد شده استفاده کنیم تا لعاب و قوام بیشتری به آش بدهد. حبوبات را از شب قبل خیس کرده و می‌پزیم. عدس نسبت به دیگر حبوبات زودپزتر است، پس می‌توانیم عدس و برنج را هنگام پخت به حبوبات اضافه کرده و از قبل خیس نکنیم. گوشت را نیز جداگانه به همراه پیاز خرد شده، می‌پزیم تا کاملا از استخوان جدا و ریش ریش شود.

گوشت‌ را به همراه حبوبات و آب گوشت مخلوط کرده، روی حرارت قرار می‌دهیم بعد از ۱۵ دقیقه سبزی‌ها را می‌افزایید سپس نیم ساعت دیگر زمان می‌دهیم تا با شعله ملایم بپزد و مرتب مواد را هم می‌زنیم تا جا بیفتد. این آش مثل آش شله قلم‌کار تا حدی کشدار است. بهتر این که سبزی‌های‌ این آش نیز درشت خرد شود، بعد آش را با پیاز داغ تزیین و سرو می‌کنیم.

نکات

این آش به همراه کشک و نعنا داغ سرو نمیشود.

در استان فارس آش ترخان را به اسم آش سبزی می شناسند.

خانواده سبز

نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه