مواد لازم

مواد لازم برای پنج تا شش نفر

برنج: سه پیمانه

گوشت بدون استخوان: ۳۵۰ گرم

لپه: ۷۰ گرم

رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق سوپخوری

پیاز: یک عدد

بادنجان متوسط: پنج عدد

گرد لیمو: یک قاشق چایخوری

ادویه خورش: نصف قاشق چایخوری

زردچوبه: نصف قاشق چایخوری

زعفران دمکرده، نمک و روغن: به میزان لازم

دستور پخت بادنجان پلو

طرز تهیه بادنجان پلو یا بادمجان پلو

طرز تهیه

لپه را از دو ساعت قبل شسته، در آب گرم خیس کرده و هنگام استفاده در آبکش می‌ریزیم. بادنجان‌ها را پوست کنده به صورت حلقه‌ای خرد نموده، یک ساعت در آب نمک قرار داده و بعد سرخ می‌کنیم. (از آب نمک در آورده، کمی آب روی آن می‌گیریم، بعد روی دستمال گذاشته تا خشک شود و سرخ می‌کنیم) پیاز را در روغن تفت داده، گوشت خرد شده را می‌افزاییم و با حرارت زیاد سرخ می‌کنیم تا گوشت آب نیندازد، ادویه و زردچوبه زده، لپه را اضافه کرده و دو دقیقه تفت می‌دهیم. رب گوجه‌فرنگی را به مواد افزوده و آب می‌ریزیم تا گوشت و لپه پخته شوند. در انتهای پخت نمک، گردلیمو و زعفران می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم جا بیفتد و نباید مانند خورش آب داشته باشد.

برنج را در آب جوش ریخته و به همراه نمک می‌جوشانیم. کمی دان‌تر از برنج معمولی برمی‌داریم و آبکش می‌کنیم. ته قابلمه یا قالب را روغن ریخته، بادنجان‌های ورقه شده را می‌چینیم. یک طرف آن که سرخ شد، برگردانده و از روی حرارت برمی‌داریم، کمی برنج می‌ریزیم و از مواد خورش کمی روی برنج ریخته، بادنجان می‌چینیم و به همین ترتیب لایه‌ها را ادامه داده و در انتها برنج می‌ریزیم، سپس روی حرارت گذاشته، بخار که کرد، کمی روغن روی برنج ریخته و دم‌کنی می‌گذاریم، ۴۰ دقیقه دم بکشد. پس از پخت در ظرف سرو برنج را برمی‌گردانیم.

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه