ابتدا مغز کلم‌ها را با کارد می‌بربم و آنها را داخل قابلمه‌ای بزرگ از آب جوش قرار می‌دهیم تا برگ‌های کلم نیم‌پز و کاملا نرم شوند.


مجله زندگی ایده آل:

دلمه کلم


خوردنی های بنفش

مواد لازم

  •    گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم
  •    سبزی دلمه:
  •  200 گرم
  •    کلم برگ بنفش: دو عدد
  •    برنج: 200 گرم
  •    لپه در صورت دلخواه: 100 گرم
  •    پیاز: یک عدد بزرگ
  •    پیاز سرخ شده: دو قاشق غذاخوری
  •    زردچوبه، نمک و فلفل سیاه از هر کدام: یک قاشق چای‌خوری
  •    آب: 125 میلی‌لیتر
  •    سرکه: 60 میلی‌لیتر
  •    شکر: 50 گرم

روش تهيه: 

1. ابتدا مغز کلم‌ها را با کارد می‌بربم و آنها را داخل قابلمه‌ای بزرگ از آب جوش قرار می‌دهیم تا برگ‌های کلم نیم‌پز و کاملا نرم شوند.

2. پیاز را نگینی کرده و تفت می‌دهیم تا نرم شود، گوشت و ادویه‌ها را به پیاز اضافه می‌کنیم و تا جایی که گوشت و پیاز کاملا سرخ شوند ادامه می‌دهیم. در این مرحله برنج آبکش شده و سبزی و گوشت را با هم مخلوط می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. یک قالب ساوارین یا میان تهی انتخاب می‌کنیم. با دو تا سه لایه از برگ‌های کلم کف و جداره‌های قالب را پوشش می‌دهیم و با مواد دلمه میان آنها را پر می‌کنیم. مواد دلمه را خوب فشرده کرده و با برگ کلم روی آنها را می‌پوشانیم.

3. آب، سرکه و شکر را با هم مخلوط کرده و روی مواد می‌ریزیم و روی قالب را فویل می‌کشیم و به مدت سه ساعت در یخچال می‌گذاریم. پس از این مدت قالب را به مدت 30 تا 40 دقیقه روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم قرار داده و می‌پزیم. دلمه را داخل ظرف برگردانده و تزئین می‌کنیم.


پاستا سالاد

خوردنی های بنفش

مواد لازم

  •    پاستای پخته شده: یک ونیم لیوان
  •    سس فرانسوی: به میزان دلخواه
  •    ژامبون مرغ: سه ورق بزرگ و مستطیلی شکل
  •    پنیرخامه‌ای:300 گرم
  •    پودر پنیر پارمسان: به میزان لازم
  •    پودر سیر و خیارشور ریز: به میزان دلخواه
  •    کنجدو مغز تخمه آفتابگردان: حدود پنج قاشق غذاخوری
  •    روغن زیتون: به میزان دلخواه

روش تهيه:

 آماده کردن این بشقاب، کار بسیار ساده‌ای است. از آن هم به عنوان سالاد و هم به عنوان اردور مي‌توان استفاده كرد.

1- ابتدا پاستاي پخته شده را داخل كاسه‌اي گود با دو قاشق کنجد، پودر پنير پارمسان و روغن زيتون مخلوط كرده و داخل بشقابي كه مي‌خواهيم سرو كنيم، مي‌ريزيم.

2- در مرحله بعد پنيرخامه‌اي را با پودر سير و جعفري و مقداري فلفل قرمز مخلوط كرده، سپس يك ورقه ژامبون را روي سطح كار قرار داده و روي آن يك لايه نازك پنير مي‌ماليم و ژامبون را لوله مي‌كنيم.

3- با 2 ورق ديگر و بقيه پنير نيز اين كار را انجام مي‌دهيم و به دور رولت اولي مي‌پيچيم تا رولت ضخيم شود. پس از اين كار رو��ت را دو ساعت داخل يخچال مي‌گذاريم تا خودش را حسابي بگيرد سپس توسط يك كارد تيز آن را برش داده و روي پاستاها مي‌چينيم.

4- در آخر روي تمامي كار را پودر پنير پارمسان پاشيده و با سس فرانسوي سرو مي‌كنيم.


کلم پلو

خوردنی های بنفش

موادلازم

  •     کلم بنفش: یک عدد بزرگ
  •     فیله مرغ:  12 عدد
  •     پیاز: یک عدد کوچک
  •     زعفران: به میزان لازم
  •     برنج: سه پیمانه معادل 600 گرم
  •     کره: 50 گرم

روش تهيه:

1. ابتدا مغز کلم را می‌بریم و به مدت 20 دقیقه  داخل قابلمه‌ای پر از آب جوش می‌جوشانیم. سپس از آب خارج کرده و کلم را ریز خرد می‌کنیم. در این مرحله پیاز را نگینی کرده و فیله‌های مرغ را هم خلالی خرد می‌کنیم پیاز و فیله‌ها را با مقداری زعفران و نمک و فلفل  سرخ می‌کنیم تا جایی که مرغ‌ها تغییررنگ دهند و پیاز سبک شود.

2. کلم‌ها را به مخلوط اضافه می‌کنیم و تا جایی که کاملا نرم شوند با مرغ و پیاز تفت می‌دهیم و در آخر کار هم کمی زعفران به مواد اضافه می‌کنیم.برنج را با 60 میلی‌لیتر روغن مایع  و کمی نمک  داخل آب کلم می‌جوشانیم  تا رنگ بنفش به خودش بگیرد و زیباتر شود.

3. سپس آن را آبکش می‌کنیم. حالا به دو حالت می‌توانیم برنج را آماده کنیم یا مواد را لابه‌لای برنج دم می‌کنیم و می‌کشیم یا به شکل خیلی مجلسی مانند عکس برنج را جدا دم کرده و قالب می‌گیریم و خوراک را هم به شکل جداگانه قالب گرفته  و روی آن برمی‌گردانیم؛ در هر دو حالت کره را ذوب کرده و قبل از کشیدن روی برنج می‌ریزیم. از نظر طعم در هر دو حالت مطبوع خواهد بود.


کرم  ژله ماست و میوه‌های جنگلی

خوردنی های بنفش

موادلازم

  •     ماست با طعم میوه‌های جنگلی:    500 گرم
  •     خامه فرم گرفته: 200 گرم
  •     آبمیوه میکس میوه‌های جنگلی:   125 میلی‌لیتر
  •     پودر ژلاتین: یک و نیم قاشق غذاخوری
  •     همچنین دوباره به‌صورت جداگانه برای تهیه ژله احتیاج داریم به:
  •      آبمیوه با طعم میکس میوه‌های جنگلی: 500 میلی‌لیتر
  •     شکر: 50 گرم
  •     آب: 100 میلی‌لیتر
  •     پودر ژلاتین: دو قاشق غذاخوری

روش تهيه:

1. ابتدا  برای تهیه کرم پودر  ژلاتین را روی آبمیوه پاشیده و هم می‌زنیم و روی بخار آب قرار می‌دهیم تا ژلاتین ذوب شود. ماست میوه‌ای، ژلاتین و خامه فرم گرفته را توسط لیسک هم می‌زنیم و کرم آماده شده را در ظروف بستنی‌خوری تقسیم می‌کنیم و در یخچال قرار می‌دهیم تا کاملا خودش را بگیرد.

2. برای تهیه ژله، پودر ژلاتین را روی آب می‌پاشیم و مانند روش گفته شده در بالا ذوب می‌کنیم و با آبمیوه و شکر مخلوط کرده و مواد را از صافی رد می‌کنیم. حالا ژله آماده است.

3. تعداد دیگری بستنی‌خوری  خالی آماده می‌کنیم، کرم‌ها را از بستنی‌خوری‌ها برگردانده آنها را نصف می‌کنیم و دوباره داخل هر بستنی‌خوری یک نصفه کرم قرار می‌دهیم و کنار آن را با ژله پر می‌کنیم و ظروف دسر را حدود شش ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد.


سالاد بنفش

خوردنی های بنفش

مواد لازم

  •     کلم سفید یا بنفش: یک عدد
  •    ژامبون گوشت:  12 ورق
  •    پنیر خامه‌ای: 100 گرم
  •    فیله مرغ: پنج عدد
  •    پیاز متوسط: یک عدد
  •    زعفران: به میزان لازم
  •    سس فرانسوی: به میزان دلخواه
  •    فلفل دلمه‌ای: یک عدد، ریز شده
  •    آویشن، کاری و پودر سیر: از هر کدام یک دوم قاشق چای‌خوری

روش تهيه:

1. پیاز را نگینی و فیله مرغ را به شکل بندانگشتی خرد می‌کنیم و با مقداری زعفران همه را با هم تفت می‌دهیم تا کاملا پخته شده اما زیاد سرخ و برشته نشوند. چهار ورق از ژامبون را نگینی خرد کرده و به همراه‌ ادویه‌ها یک دقیقه با مواد تفت می‌دهیم.  کلم را هم می‌توانیم به‌صورت خام و هم نیم‌پز استفاده کنیم.

2. به نظر من بهتر است کلم را 15 دقیقه داخل آب جوش قرار دهیم تا سفتی و ترشی برگ‌های آن از بین برود سپس کلم‌ها را خرد کرده و با مرغ، پیاز، ژامبون و فلفل دلمه‌ای مخلوط می‌کنیم و مواد را کنار می‌گذاریم تا از حرارت بیفتند. سپس مواد را به سس فرانسوی آغشته کرده و دو ساعت داخل یخچال می‌گذاریم تا طعم تمامی مواد به خورد هم بروند.

3. در مرحله بعد پنیر خامه‌ای را با مقدار کمی پودر سیر و فلفل قرمز مخلوط کرده سپس یک ورقه از ژامبون را روی سطح کار قرار داده و روی آن یک لایه نازک پنیر می‌مالیم و آن را لوله می‌کنیم. با سه ورق دیگر از ژامبون نیز این کار را می‌کنیم و به دور رولت اولی می‌پیچیم.

4. تا اینجا چهار برگ از ژامبون‌ها را استفاده کرده‌ایم. حالا با چهار برگ ژامبون دیگر نیز این کار را ادامه می‌دهیم و رولت‌ها را به شکل حلقه‌هایی به قطر یک سانتی‌متر می‌بریم. یک رینگ فلزی متناسب با سایز دیسی که می‌خواهیم سالاد را در آن سرو کنیم، درنظر می‌گیریم و آن را داخل دیس قرار می‌دهیم. رولت‌های بریده شده را دور تا دور آن می‌چینیم و سالاد را میان آن می‌ریزیم و کمی فشرده می‌کنیم و رینگ را برمی‌داریم و روی سالاد را  با گل‌هایی که از برگ کلم پخته آماده کرده‌ایم تزئین می‌کنیم.


کرم شاتوت

خوردنی های بنفش

مواد لازم

  •     زرده تخم‌مرغ: شش عدد
  •      شكر: 250 گرم
  •      شاتوت رسيده: 400 گرم
  •      خامه صبحانه: 300 گرم
  •      آرد ذرت: سه قاشق غذاخوري
  •      وانيل مايع: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
  •      شير: يك‌ونيم ليوان (375 ميلي‌ليتر)
  •      ژلاتين: هفت ورق

روش تهيه:

1- ابتدا 50 گرم از شكر را روي شا‌توت‌ها پاشيده و كنار مي‌گذاريم تا شكر آب شود و به خورد ميوه برود.

2- بقيه شكر را با زرده‌هاي تخم‌مرغ و وانيل توسط همزن برقي خوب هم مي‌زنيم تا پف كرده و كرم و كشدار شود، شير و آرد ذرت را با مواد زرده‌ها مخلوط مي‌كنيم و كرم حاصل را چند دقيقه روي حرارت مي‌گذاريم و مرتب هم مي‌زنيم تا پخته و كمي غليظ شود.

3- كرم درست شده را كنار می‌گذاریم تا حرارت خود را كاملا از دست بدهد، سپس كرم، خامه و شا‌توت را داخل كاسه همزن ريخته و اجازه مي‌دهيم سه تا چهار دقيقه تمام مواد با درجه تند همزن هم بخورند و شاتوت‌ها  له شوند.

4- ورقه‌هاي ژلاتين را داخل كاسه‌اي پر از آب سرد قرار مي‌دهيم تا نرم شوند. سپس آب اضافي آنها را خارج كرده و ژلاتين‌ها را داخل كاسه‌اي استيل روي حرارت غيرمستقيم مثل بخارآب در حال جوشيدن قرار مي‌دهيم تا ژلاتين‌ها ذوب شوند، سپس مايه ژلاتين درست شده را داخل كرم ريخته و يك دقيقه با همزن برقي مخلوط مي‌كنيم تا مواد يكدست شوند.

5- مواد حاصل را داخل قالب يا ظروف تك‌نفره ريخته و بين شش تا هشت ساعت داخل يخچال قرار مي‌دهيم تا كرم خوب خودش را بگيرد. سپس روي آن را با خامه فرم گرفته و  شاتوت تزئين مي‌كنيم.
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه